Szukaj

SOS do wszystkiego pieczonego

Maja, 16 październik 2020
SOS do wszystkiego pieczonego

Doskonały sos do każdego pieczonego warzywa i nie tylko!



ILE? Jak na zdjęciu

SKŁADNIKI

  • 2 łyżeczki pasty Miso (jasnej)
  • 2 łyżeczki Tahini
  • 1 łyżeczka syropu klonowego (lub innego, roślinnego słodzika)
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • Około 2-3 łyżki ciepłej wody na rozrobienie*

OPCJONALNIE (ale sprawia, że sos zabiera nas do innego wymiaru)

  • Przyprawa garam masala
  • Płatki chili

Ilość wody zależy od pożądanej konsystencji i intensywności: sprawdza się równie dobrze jako sos o gęstości majonezu i równie dobrze sprawdza się jako rzadszy dressing.

INSTRUKCJE

Mieszamy wszystko w naczyniu. Gotowe.

Nam przypomina on bardzo fancy sos z równie fancy pubów w UK, jest niczym orzechowy majonez! Wszystkie pieczone warzywa w jego towarzystwie smakują lepiej niż niejedne frytki.

A frytki z nim rownież byłyby doskonałe.

Ilość na zdjęciu starczyła dla 2 osób, do jednej, całej, pieczonej brokuły.


Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt!